Videotuotanto

Videotuotanto on loistava ratkaisu niin viestinnän kuin markkinoinninkin tarpeisiin. Tärkeä osa prosessia on särmä, joka saa tarinan tarttumaan. Konseptoimme, käsikirjoitamme ja tuotamme tuotannot tavoitteidenne mukaisiksi. Mikäli sinua kiinnostavat videotuotannot, voit tutustua vaihtoehtoihimme täältä.


Videotuotanto on ratkaisu viestinnän tarpeisiin

Smile Audiovisual on 34-vuotias helsinkiläinen tarinankerronnan asiantuntijayritys. Ammattimme on auttaa yritysjohtoa sekä viestintä- ja markkinointiväkeä saamaan sanomansa perille. Verkossa tai kasvokkain yleisönsä kanssa. Kuvaa, ääntä, tekstiä, audiovisuaalisia elämyksiä. Pitkäaikaiset asiakassuhteemme pohjautuvat luottamukseen ja kustannustehokkaaseen toimintamalliin.

Kuvakerrontamme juuret ovat valokuvassa ja usein kuulemmekin haltioituneita kommentteja tuottamamme sisällön visuaalisesta laadusta. Oman maineemme olemme luoneet asiakkaittemme tarinoilla. Usein olemme onnistuneet huikeasti, kun asiakas on malttanut olla kiillottamatta mielikuvaansa ihan puhki. Tärkeä osa prosessia on särmä, joka saa tarinan tarttumaan. Mikäli sinua kiinnostavat videotuotannot, voit tutustua muutamiin vaihtoehtoihimme alta. Ota yhteyttä ja ryhdytään hommiin!

Videotuotantoprosessi

Kun otat meihin yhteyttä, ihan aluksi määritellään tarkemmin millainen projekti on tuloillaan. Määrittely toimii pohjana tarjoukseemme, joka viilataan osumaan myös määriteltyyn budjettiin. Mikäli budjettia ei ole vielä lyöty lukkoon, päästään liikkeelle myös määrittelemällä lopputulos mahdollisimman tarkasti. Usein referensseistä on hyötyä – näytä meille sisältöä, joka itselläsi kolahtaa. Tarjouksemme on hyväksytty, voimme ryhtyä laatimaan videosisällölle konseptia. Iteraatioiden myötä lukitaan suunta, jota kohti lähdetään käsikirjoitusta työstämään. Usein käsikirjoituskin tarvitsee useamman kommenttikierroksen. Kun käsikirjoitus on lukittu, kannattaa alkaa sopimaan kuvauspäiviä, esiintyjiä, lokaatioita ja kuvausryhmän kokoonpanoa. Pienemmät kuvaukset onnistuvat usein yhdessä päivässä, mutta skaala kuvauspäivien määrälle on laaja. Mikäli lokaatioita on useita, kohtauksia paljon ja esimerkiksi taltioitavia vuorokaudenaikoja vaihtelevasti, saattaa kuvauksiin olla syytä varata useita päiviä. Kuvattu materiaali siirretään kuvausten jälkeen varmistusnauhalle, jotta kohtaukset ovat varmassa tallessa. Tämän jälkeen alkaa editointi, jonka myötä video alkaa saada lopullisen muotonsa. Ohessa tehdään graafiset työt ja animoinnit, sekä äänisuunnittelu. Lopuksi videon muoto, leikkaukset ja formaatti lukitaan, jonka jälkeen videolle tehdään vielä värimäärittely. Tämän jälkeen videon levittäminen voi alkaa. Mikäli kyseessä on videosarja, voi jakamisen tehdä asteittain, vaikkapa yksi video kerrallaan ja viikon välein.

Tv-mainos

Televisiomainos tavoittaa kätevästi koko maan laajuisesti yhdessä illassa jopa yli miljoona katsojaa. Ikäryhmät ovat käytännössä katettu aina vastasyntyneistä eläkeläisiin, sillä valtaosassa kodeista on edelleen televisio, joka kytketään joka ilta päälle. Televisiomainos onkin hyvä keino lähestyä demografisesti laajoja kohdeyleisöjä, joita ei muilla keinoilla tehokkaasti tavoittaisi. Yleinen oletus on, että TV-mainonta olisi äärimmäisen kallista. Sen tuottaminen usein maksaa toki enemmän kuin yksinkertaisen haastatteluvideon tuottaminen vaikkapa nettikäyttöön. Tai ainakin siihen kannattaa panostaa rahallisesti enemmän, sillä yleisesti ottaen televisiomainoksen tulee näkemään huomattavasti suurempi yleisö ja todennäköisesti useampia kertoa. Varsinaisen mainoksen tuottamisen lisäksi rahaa tulee varata myös mainoksen näyttämiseen, muuten tuotetusta TV-mainoksesta ei ikinä tule “oikeaa” televisiossa näytettävää mainosta. TV:stäkin on mahdollista ostaa näyttökertoja edullisemmilta kanavilta, joilla on vähemmän katsojia, sekä tietysti näyttökertoja on mahdollista kohdistaa ajankohtiin, jolloin katsojia on vähemmän.

Yritysvideo

Videolla yritysbändin tulisi herättää tunteita ja saada katsoja yllättymään, hymyilemään tai kauhistelemaan. Huumori tosin on yksi käytetyimmistä tunnetiloista brändien sisällöissä. Monet brändit ajattelevat tarvitsevansa hauskoja videoita, mutta kaikki brändit eivät ole hauskoja. Siksi hauskojen tarinoiden sijaan kannattaa kertoa aitoja tarinoita. Etene esimerkiksi kiinnostavien henkilöhahmojen kautta, joihin on helppo samaistua. Videon tapahtumat voivat linkittyä suurempaan teemaan ja toteuttaa organisaation arvoja omaleimaisilla tavoilla, muillakin kuin hauskoilla. Ja koska piru asuu yksityiskohdissa, tarinallistetun brändivideon tulisi sisältää kiinnostavia yksityiskohtia, joko visuaalisia tai kerronnallisia. Videolla on mahdollista kertoa juuri siitä mitä me olemme, mitä haluamme olla ja mitä me tulemme olemaan. Tarinan tulisi herättää halu kertoa asiasta myös eteenpäin.

Tuotevideo

Onko tuotteesi tai palvelusi abstrakti tai vaikeasti selitettävä? Pitääkö tuotteesi nähdä jotta siihen voi uskoa? Kestääkö tuotteesi tai palvelusi toiminnan selittäminen ikuisuuden? Etkö ehdi tavata kaikkia potentiaalisia asiakkaita kasvotusten. Kuulostaa siltä, että sopiva videotuotanto tarpeeseesi on tuote-esittelyvideo. Sen sijaan, että tuotevideo kertoo mikä tuote tai palvelu on, sen pitäisi kertoa minkä ongelman se ratkaisee. “Mikä se on?” on tylsä kysymys. Tuotteellasi saattaa olla paljon teknisiä ominaisuuksia, pitkä historia, uusi versio tulossa ja lisäksi suuri määrä muita ominaisuuksia. Ja ketään ei kiinnosta. “Mitä se ratkaisee?” on ihan toinen kysymys. Hyvä tuote-esittelyvideo on vastaus tähän kysymykseen. Muista myös, että tuote-esittelyvideon päähenkilö on videosi katsoja ja hänen haasteensa, et sinä. Jätä siis videosta pois yksityiskohdat, jotka ovat ehkä sinulle tärkeitä mutta katsojalle merkityksettömiä.

Referenssivideo

Sen sijaan, että mainostaisit ja kehuisit itse itseäsi, päästä tyytyväiset asiakkaasi ääneen. Tuottamalla videotestimoniaalin, jolla oikea asiakkaasi kertoo kokemuksia tuotteistasi ja palveluistasi omin sanoin, kasvatat uskottavuuttasi asiakkaiden silmissä. Asiakkaasi ilmeet, eleet ja äänesävyt paljastavat enemmän kuin tuhat sanaa. Tunnetasolla sitoutuminen on helpompaa ihmiseen, kuin jonkun tuottamaan tekstiin. Potentiaalinen asiakas usein tavoittaa videolla esiintyvästä ihmisestä enemmän, kuin pelkästä verkkosivustolle laaditusta tekstistä. Puhumalla voidaan vaikuttaa ihmisten mieliin ja sydämiin. Videolla on mahdollista kertoa tärkeistä asioista maailmanlaajuisesti. Tyytyväinen asiakas kannattaa saada puhumaan suunsa puhtaaksi testimoniaalivideolla. Ne toimivat hyvin verkkosivuilla, verkkokaupassa ja tietenkin sosiaalisen median kanavissa. Asiakkaiden positiivista viestiä kannattaa levittää niin laajalle kuin mahdollista. Kun tuote tai palvelu on hyvä, siitä helppo saada positiivisia lausuntoja asiakkaalta videolle.

Markkinointivideo

Markkinointivideosi saattaa olla potentiaalisen asiakkaasi ensimmäinen kontakti yritykseesi. Hyvällä markkinointivideolla erotut kilpailijoistasi. Materiaalia yrityksen tarinalle löytyy lähes loputtomasti. Tarinoita voi syntyä nykyisistä asiakkaista, potentiaalisista asiakkaista, yrityksen historiasta, henkilökunnasta, tuotteista tai palveluista. Video on mahdollisuus astua isosti ulos asiansa kanssa. Videolla yritysbrändin tulisi herättää tunteita ja saada katsoja yllättymään, liikuttumaan, hymyilemään tai kauhistelemaan. Monet brändit ajattelevat tarvitsevansa hauskoja videoita, mutta kaikki brändit eivät ole hauskoja. Siksi ensisijaisesti kannattaa kertoa aitoja tarinoita, jotka tukevat omaa brändiä. Videon tapahtumat voivat linkittyä suurempaan teemaan ja toteuttaa organisaation arvoja omaleimaisilla tavoilla – muillakin kuin hauskoilla. Brändivideon tulisi sisältää myös kiinnostavia yksityiskohtia – joko visuaalisia tai kerronnallisia. Videolla on mahdollista kertoa juuri siitä mitä me olemme, mitä haluamme olla ja mitä me tulemme olemaan.

Haastatteluvideo

Haastattelu on yksi tehokkaimmista videomuotoisen tarinankerronnan keinoista. Haastatteluvideot ovat arvokasta sisältöä ja ne tarjoavat haluamasi tiedon journalistisella tyylillä. Videolla voidaan pyrkiä levittämään ideaa tai herättää asiakkaiden kiinnostus. Kameran edessä voi olla yrityksen työntekijä, asiakas tai ulkopuolinen asiantuntija. Tärkeintä on tarjota näkökulmia aiheeseen. Joskus voi olla haastavaa löytää henkilö, joka voisi tarjota kaivattuja vastauksia. Kannattaakin käydä läpi alan mielipidevaikuttajat. Haastateltavan korkea profiili ja auktoriteettiasema tarjoavat lähtökohtaisesti laajemman potentiaalisen yleisön videolle ja nostavat haastattelijana toimivan organisaation pisteitä. Jotta haastattelun tekeminen on lähtökohtaisesti järkevää, sen tulee tietysti ajaa organisaation valitsemaa agendaa ja auttaa tavoitteisiin pääsemisessä.

Opasvideo

Ratkaisu modernin ihmisen ongelmiin löytyy lähes poikkeuksetta internetistä. Parhaimmat ja koetelluimmat ratkaisut löytyvät tutoriaalivideoista. Kuinka kala savustetaan, miten iPad korjataan tai apupyörät asennetaan. Koska videotutoriaalit ovat edullinen ja helppo tapa tarjota vastauksia, ne ovat jo laajalti yritysten markkinointiosastojen käytössä. Tämän tyyppisten videoiden tekeminen on todella arvokasta myös sisäiseen käyttöön. Se on nopea ja havainnollinen tapa selittää, ohjeistaa ja opastaa kuinka tuotetta tai palvelua käytetään, ja miten sen toimintoja hyödynnetään. Videolla voidaan myös tuoda esille jotain ennen näkemätöntä, esimerkiksi uusia tapoja käyttää tuotetta.

Työturvallisuusvideo

Työturvallisuuteen panostaminen ei mene ikinä hukkaan. Koulutuksen osana voi toimia videot, animaatiot ja virtuaalitodellisuus. Meiltä saat näitä kaikkia olipa tarpeesi millainen tahansa. Videomuotoisen kerronnan etu on se, että sisältö voidaan helposti esittää esimerkiksi vierailijoille tai uusille työntekijöille jo ennen esimerkiksi tehdasalueelle menemistä. Siinä missä perinteisen videon avulla on mahdollista kertoa realistisesti vaaroista, 3D-animaatiolla voidaan esittää myös asioita, jotka perinteisellä videolla olisi kallista tai mahdotonta esittää. Animaatiossa voidaan näyttää esimerkiksi noston vaikutukset selkärankaan tai melun vaikutukset sisäkorvaan. Virtuaalitodellisuudessa henkilö voidaan viedä testaamaan hoksottimiaan, onko työturvallisuusoppi mennyt perille.

 
Tarvetta videotuotannolle?

Sovitaan ilmainen palaveri ja ryhdytään hommiin! Autamme mielellämme. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä.