Ammattikeittiöosaajat ry – Esittelyvideo

Toteutimme Ammattikeittiöosaajat ry:lle viiden perehdytysvideon kokonaisuuden. Projektipäällikkö Virpi Kulomaa Ammattikeittiöosaajat ry:stä kertoo mistä projektissa lähdettiin liikkeelle ja kuinka valmiit videot otettiin vastaan.

Mihin tarpeeseen videonne teetettiin?
Videot teetettiin ammattikeittiöalan esittely- ja perehdytysvideoiksi. Tavoitteena oli antaa katsaus ammattikeittiöalan keskeisiin toimintoihin kiinnostavalla, nopealla ja helposti omaksuttavalla tavalla. Lisäksi tavoitteena oli nostaa alan arvostusta esittelemällä ammattikeittiöala modernina ja monipuolista osaamista vaativana tulevaisuuden alana.

Miten projekti eteni Smilen kanssa ja millaista kansamme oli työskennellä?
Projekti eteni suunnitelmien mukaan ja sovitussa aikataulussa. Yhteistyössämme oli kirkkaana tavoitteena vain paras lopputulos, jonka onnistumisessa ratkaisevana tekijänä oli mielestäni molempien osapuolten vahva sitoutuminen tavoitteeseen. Smilen kanssa työskennellessä korostuivat asiakkaan kuuleminen, videotuotannon ammattimaisuus sekä erittäin laadukas työn jälki. Yhteistyö oli lisäksi joustavaa ja luotettavaa eli pidettiin kiinni siitä, mitä luvattiin.

Millainen kokonaisuudesta mielestäsi tuli lopputuloksena?
Mielestäni lopputulos on erittäin onnistunut ja tavoitteidemme mukainen. Haasteenamme oli melko laaja kohderyhmä ja kuinka saada halutut viestit eteenpäin yhdellä kokonaisuudella. Lopputulos on kuitenkin rakennettu onnistuneesti siten, että videot soveltuvat useille kohderyhmille ja moneen käyttötarpeeseen, kuten esimerkiksi alan esittelymateriaaliksi perus- ja nuorisoasteen koulutukseen, aikuisopiskelijoille sekä nopean perehdytyksen tueksi työyhteisön uusille työntekijöille ja työssäoppijoille.

Millaista palautetta olet kokonaisuudesta saanut?
Vastaanotto on ollut todella innostunutta ja palaute erittäin positiivista. Ammattikeittiöalan yleisesittelyyn on toistaiseksi saatavilla melko vähän videomateriaalia, joten videoillemme on myös selkeää tarvetta. Kohderyhmien edustajilta saadut positiiviset palautteet kannustavat meitä laajentamaan tavoitteitamme: videot soveltuvat mielestäni erinomaisesti nykyisten käyttötarkoitusten lisäksi esimerkiksi tilanteisiin, jossa halutaan viestiä suomalaisen ruokaketjun korkeasta laadusta ja osaamisesta myös kansainvälisesti. Positiivinen palaute, innostunut vastaanotto ja mahdollisuus tavoitteiden laajentamiseen kertovat mielestäni onnistuneesta projektista.

Videoista Ammattikeittiöosaajat ry:lle tullutta palautetta:
· Tästä tykkäsin, 5 tärkeää asiaa ja ytimekäs esitys joka jää mieleen! Positiivisuus esityksissä suuri plussa! 🙂
· Allekirjoitan videoiden asiat, hyvin tehty, hienoa
· Huippujuttu – otetaan heti käyttöön 🙂
· Näin elintarviketarkastajana toimineen silmin erityisen asiallinen esitys
· Hieno työ ja upea tulos! Onnea!
· Upeat videot! Hienoa työtä!
· Videot on hienosti tehty! Luontevaa esiintymistä josta välittyy tekemisen ilo ja ansaittu ylpeys omasta työstä.
· Puhujalla on miellyttävä ja sopiva ääni ? hyviä videoita! Kiitos ?
· Hyvät videot. Kiitos kun teitte koko ruoka-alan osaamisen varmistamiseksi.
· Upeat on! ? Olen jakanut tietoa ABC- videoista eteenpäin. Pelkkää positiivista palautetta on tullut!? Hieno juttu!? Selkeä, lyhyt ja ytimekäs kuvaus asiasta. Kiitos teille ja Kymijoen ravintopalveluille!?

Katso kaikki videot tästä:
Ruoanvalmistusmenetelmät
Ergonomia ja työturvallisuus
Miten ammattilaiset tekevät ruokaa?
Kestävä kehitys
Hygienia ja omavalvonta

Comments are closed.