Animaatio

Animaatio monipuolinen viestintäväline

c2-slash

Viestinnällisen sisällön tulee ilman muuta kiinnostaa kohdeyleisöä. Monilla mittareilla animaatio onkin värikkyydellään ja vauhdikkuudellaan kiinnostavan sisällön kärkikastia. Sen sovelluskohteita ja jakelukanavia on lukuisia, eikä kerrontamuoto rajoita viestin perillemenoa. Konseptoimme, käsikirjoitamme ja tuotamme animaatiot tavoitteidenne mukaisiksi. Animaatiot auttavat pääsemään viestinnällisiin, markkinoinnillisiin ja myynnillisiin tavoitteisiin.

Animaation mahdollisuudet

Realismin raja-aidat on tarkoitettu ylitettäviksi

Kuvassa voidaan pienellä budjetilla näyttää hyvin monimutkaisiakin asioita. Ja siinä missä kuvaukset ja niiden järjestelyt ovat usein hankalia ja aikaa vieviä kokonaisuuksia, animaatiossa asiat ovat toisin. Kuvittajan kynästä lähtevä jälki toimii johtoajatuksena ja rajoittavat tekijät johtuvat harvemmin fysiikan sääntöjen rajoituksista. Voidaan näyttää miltä tuote näyttää rannalla Afrikassa tai suurkaupungissa Amerikassa, ilmasta, maalta, mereltä ja seinän läpi. Esiintyjien palkkiot rajoittuvat käytettävien spiikkereiden määrään ja vaikkapa vuodenajat on mahdollista simuloida sekunneissa. Sisällöstä saadaan helposti vauhdikasta ja viihdyttävää.

2D-animaatio vai 3D-animaatio

Animaatiossa myös kerronnan nopeus on omaa luokkaansa. Kuvasta on mahdollista rajata pois kaikki sivuseikat ja keskittyä vain olennaisen näyttämiseen. Näin välitettävä informaatio on terävöitettävissä äärimmilleen, mikä nopeuttaa myös kerrontaa. Kuvituksiin on mahdollista tuoda huumoria ja organisaation ilmettä juuri siinä määrin kuin organisaation ohjesäännöt sallivat. Viesti voidaan välittää hyödyntäen tyyliteltyä 2D-animaatiota, 3D-animaatiota, valkotauluanimaatiota tai vaikkapa stop-motion-animaatiota. Voidaan esitellä ohjelmiston toimintaa tai viestittää organisaation uutta strategiaa. Animaatiossa budjetin osalta on merkitystä pituudella, mutta myös kohtausten määrällä ja laadulla. Etenkin 3D-animaatiossa jokainen kuva pitää erikseen renderöidä, eli laskea geometria, kuvakulmat, valot ja tekstuurit yhteen, muodostamaan lopullinen kuva. Yksittäisen kuvan renderöintiin voi mennä esimeriksi tunti. Näin ollen yhden sekunnin mittaisen klipin renderöintiin menee jo vuorokausi.

2D-animaatio vai 3D-animaatio

3D-animaation mahdollisuudet kerrontaa ovat vailla vertaansa. Sitä hyödynnytään esimerkiksi elokuvissa ja mainoksissa, mutta toisaalta myös opasvideoissa ja työturvallisuusvideoissa. 3D-animaatiolla on mahdollista esittää monimutkaisia asioita ymmärrettävässä muodossa. Esimerkiksi korvan rakenne aukeaa parhaiten, kun aiheesta pyörii 3D-malli silmien edessä. Toisaalta katsoja voidaan viedä hurjalle matkalle vaikkapa kaivokseen tai elektronisen vempeleen sisälle. Älypuhelin voidaan purkaa osiin ja kasata takaisin katsojan silmien edessä muutamissa sekunneissa.

Animatik

Animaatiossa on järkevää edetä kuvakäsikirjoituksen jälkeen animatikiin, jossa kuvakäsikirjoitus esitetään karkealla tasolla animoituna. Animatikin kautta animaation mahdolliset puutteet tulevat hyvissä ajoin esille, eikä muutoksia tarvitse lähteä tekemään valmiiseen materiaaliin. Myöhemmissä vaiheissa muutosprosessista tulisi huomattavasti raskaampi.

Tee-se-itse

Animaatio kuulostaa helposti melko työläältä projektilta, johon on hankittava osaamista ulkopuolelta. Tähän tarpeeseen on viime vuosina tullut kuitenkin paljon ohjelmia, joilla esimerkiksi sisäiseen viestintään suunnatut yksinkertaiset selittävät animaatiot on kätevää tehdä. Ohjelmat mahdollistavat esimerkiksi tussitauluanimaatiot karkealla tasolla. Niistä löytyy valmiit objektikirjastot, joita on käyttäjä voi liikutella ja asettaa syntymään esimerkiksi tussilla piirtäen. Tuloksena syntyvät animaatiot eivät ole välttämättä designluomuksia, mutta ajavat asiansa siinä missä PowerPoint-presentaatiotkin. Ohjelmistot ovat pilvipohjaisia ja toimivat kuukausimaksuilla.

Tavataan!

Kaipaatko apua animaation suunnitteluun ja tuotantoon? Autamme mielellämme. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä viereinen lomake ja otamme sinuun yhteyttä.

Tutustu myös muihin tuotantovaihtoehtoihimme: