Facebook haastaa YouTuben uudistetulla Videot-välilehdellä

Facebook jatkaa videoihin panostamista. Viime vuonna julkaistu videoiden auto-play sysäsi videoiden katselumäärät nousukiitoon; syyskuussa Facebook ilmoitti, että sen videot keräävät miljardi katsojaa päivässä. Uusin videouudistus koskee yrityssivujen Videot-välilehteä.

Videot saavat pian näkyvämmän paikan yrityksen Facebook-sivulla. Yrityksen valitsema päävideo näkyy suurena Videot-välilehden yläosassa ja sen vieressä on kommenttikenttä. Päävideon alle voi koota muista videoista soittolistoja. Näkymä muistuttaa YouTube-kanavien ulkoasua. Tavoitteena on, että Facebookin yrityssivut muistuttavat tulevaisuudessa enemmän televisiokanavaa kuin sanomalehteä.

Entä jos et halua valita päävideota ja tehdä soittolistoja? Silloin Facebook listaa videot kronologisessa järjestyksessä. Jokaiseen videoon se lisää otsikon, videon pituuden sekä tykkäysten ja katselukertojan määrän. Huomattava parannus nykyiseen; tällä hetkellä Videot-välilehti on sekava kasa klippejä ilman otsikoita.

Uutta Videot-välilehteä voi käydä kurkkimassa vaikka uutta alasivua testaavan ABC Newsin Facebook-sivulla. Videot-välilehti päivittyy kaikkiin yrityssivuihin automaattisesti lähiaikoina.

Comments are closed.