Koulutus

Sosiaalisen median myötä videoiden merkitys viestintävälineenä on kasvanut räjähdysmäisesti

c2-slash

Samalla kun videoiden määrä nousee, nousevat myös tarinankerronnan vaatimukset. Jaamme osaamistamme kouluttamalla kaikkia videotuotannon osa-alueita. 

Tarjoamme koulutuksia lyhyestä tietoiskumuodosta useamman päivän koulutussarjaan sekä räätälöityihin koulutuksiin.

ESIMERKKIKOULUTUKSIA

KEVYT MOBIILISTARTTI:

Kännyköillä luodut videot ovat tuoneet videotuotannon kaikkien ulottuville. Puolen päivän koulutuksen lähtökohtana on videotuotanto itse mobiililaitteilla tehtynä. Miten saadaan hyvännäköistä jälkeä näppärästi ja edullisesti.

Koulutuksessa keskitytään kuvaamaan videoita esimerkiksi sisäisen viestinnän käyttöön. Tutuksi tulee kuvakoot, valaisu, äänitys, suojaviiva ja erilaiset kuvaamiseen liittyvät säännöt, joita noudattamalla on mahdollista tuottaa laadukkaammin sisältöä.

Puolen päivän koulutus sisältää kuvausharjoituksia ja kokopäivän koulutuksessa mukaan otetaan lisäksi editointiharjoituksia omalla älypuhelimella.

HAASTATTELUVIDEO FOR DUMMIES:
Koulutuksessa tuotetaan valmis haastatteluvideo.

Koulutuksen rakenne:
1. videon suunnittelu – konseptointi ja käsikirjoitus
2. videon tuotanto – koulutuksen aikana tuotetaan kevyt yritysvideo
3. leikkaus ja jälkikäsittely – koulutuksen yhteydessä editoidaan mobiililaitteilla kuvatusta materiaalista valmis video ja haluttaessa ladataan se organisaation kanaviin

– kouluttaja tuo mukanaan tarvittavat lisälaitteet mobiilivideon tuotantoon: äänitys, kuvaus, valaisu
– harjoitukset käytännössä
: koulutus sisältää monipuolisia harjoitteita videon kuvaamiseen ja editointiin, joita organisaatio voi hyödyntää myös jatkossa
– koulutuksen ohessa tarjotaan liuta vinkkejä erilaisiin mobiilisovelluksiin, tarvittaviin laitteisiin ja muihin työkaluihin
– lopputuloksena valmis haastatteluvideo!

EDITOINTI-WORKSHOP
Asiakas voi päättää millä ohjelmalla editointia harjoitellaan. Ohjelmisto voi olla mobiilipohjainen tai pöytäkoneella. Kauttamme saat myös vinkkejä sopivan ohjelmiston löytämiseksi. Koulutus voidaan järjestää koko päiväisenä tai puolipäiväisenä, asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

STRATEGIAKOULUTUS:
– videot osana organisaation muuta viestintää
– videoiden rooli tänään: missä kannattaa hyödyntää ja mitä on hyvä tietää esimerkiksi eri some
-kanavien videoiden jakelusta ja näkyvyydestä
– monikanavainen viestintä ja videot osana kokonaisuutta
– YouTube, Vimeo ja muut kanavat videoiden jakelualustana
– videoiden tekstitys
– videoiden onnistumisen ja näkyvyyden onnistumisen seuranta ja mittaaminen

Kaikille avoimet koulutuksemme näet täältä:
https://www.smileaudiovisual.fi/koulutus/tulevat-koulutukset/

KOULUTTAJAT

Pääkouluttajana toimii Sasu Sorkio. Muut kouluttajat tulevat verkostomme kautta – lahjakkaita ja inspiroivia eri aihealueiden asiantuntijoita. 

Sasu Sorkio on palkittu videostrategi, joka toimii koulutus- ja asiantuntijatehtävien ohella myös Smile Audiovisualin toimitusjohtajana. Sasu on koulutukseltaan insinööri ja taiteen maisteri. Hänellä on vuosien kokemus videoiden suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä niiden käyttämisestä organisaatioiden markkinointiviestinnässä.  Hän on tehnyt yhteistyötä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Sasu on kirjoittanut audiovisuaalisten sisältöjen hyödyntämisestä organisaatioiden sisältömarkkinoinnissa käsittelevän kirjan Vaikuta videolla (Mainostajien Liitto. 2019), joka kokoaa uusimman tutkimustiedon aiheesta, sekä näyttöä organisaatioiden menestyksekkäästä videoviestinnän hyödyntämisestä maailmalta. Sisällössä paneudutaan myös johtavien kotimaisten viestintä- ja markkinointijohtajien näkemyksiin. Kirjassa on 223 sivua ja se on tilattavissa Mainostajien liiton verkkokaupasta. Lisää tietoja kirjasta löydät klikkaamalla tästä.

PALAUTETTA

“Sasu oli paneutunut asiaan. Hänen innostuksensa tarttui myös meilhin osallistujiin. Hyvin vedetty!”

“Sasu taught our content providers in how to plan, produce and edit videos with light mobile equipment and apps. He tailored the course according to our wishes and provided us a compact package of both theory and practice. The session was well planned so that we also had some effective hands on working. We had fun, and we learned a lot. I can warmly recommend Sasu for both making video content or teaching how to make it yourself.”

“Sasu Sorkio sai jopa minut oppimaan mobiilivideoiden värkkäämisen”

“Kouluttajan innostus ja asenne tarttui itseeni. Koulutus oli hyvin suunniteltu ja diat sekä esiintyminen olivat innostavia ja helpot omaksua. Pidin erityisesti siitä, että kouluttaja lähetti etukäteen juuri meille räätälöidyn videon itsestään. Juurikin tuo tunne siitä, että koulutus oli meille tehty, kouluttaja oli valmistautunut hyvin ja asiantunteva teki koulutuksesta kivan.”

“Kokeiltavaa oli runsaasti ja tietotaitoa ja vinkkejä saatiin kyllä mitä vaan ehdittiin kysellä. Olisi riittänyt toiseksikin päiväksi varmasti testattavaa — mutta aika riitti kyllä erinomaisesti!”

“Kouluttajalla oli erittäin hyvä ote.”

“Harjoitteet oli räätälöity työtehtävien mukaan. Oli perehdytty siihen, millaisia videointitaitoja ja välineitä juuri minä tarvitsen tehtävissäni.”

“Kouluttaja oli sopivan rento ja varmasti tiesi mistä puhui. Hän osasi myös selittää asiat, niin että aloittelijakin ymmärsi mistä puhutaan. Iso peukku, koulutus oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen!”

“Käytännönläheistä opetusta, vastasi omaan tiedontarpeeseeni hyvin. Se että päästiin oikeasti tekemään asioita, ns. kädet saveen! Myös testattavien laitteiden laaja määrä yllätti positiivisesti ja ideoita sai myös omiin projekteihin kuin myös työjuttuihin!”

“Oheislaitteiden kirjo ja kokeilumahdollisuus oli hyvä ja konkreettinen lisä. Innostavaa oli käytännön tehtävä.”

“Koulutus oli erittäin hyvin suunniteltu kokonaisuus. Oli myös erittäin hyvä, että oli niin paljon kuvauksissa käytettäviä materiaaleja esillä, jotta niihin pystyi tutustumaan koulutuksessa. Ja että jäi aikaa myös kokeilulle.”

“Kouluttajalla hyvä ja positiivinen ja innostunut ote aiheeseen. Oheismateriaalia oli runsaasti ja sai tietoa sellaisesta mitä ei kuvitellut edes olevan olemassa.”

“Oli kiva päästä heti kokeilemaan videon tekemistä, ja oli tosi hyvä, että paikalla oli paljon tarvikkeita mitä pääsi itse testaamaan.”

“Itselleni tärkeintä antia olivat yksinkertaiset kuvauskikat (kuvan rajaaminen, kuvakoot, valaistus) sekä erilaisiin lisälaitteisiin tutustuminen. Hyvä ja hyödyllinen kurssi! Myös muiden osallistujien kokemukset olivat kiinnostavaa kuultavaa.”

Tavataan!

Kiinnostavatko koulutukset? Autamme mielellämme. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä viereinen lomake ja otamme sinuun yhteyttä.