Maaliskuun 2015 suosituimmat mainosvideot

Koostimme maaliskuun katsotuimpien ja jaetuimpien nettivideoiden listan brändätyistä videoista. Aloitetaan vakuutusyhtiö Geicon nokkelasta mainosvideosta.

Vakuutusyhtiö Geico hyödyntää Unskippable-mainosvideosarjassaan hauskasti 5 sekunnin rajaa, jonka jälkeen katsoja saa ohittaa YouTube-mainokset. Nimi “Unskippable” tulee siitä, että kaikki olennainen on kerrottu 5 sekunnissa. Kuulostaa yksinkertaiselta toteuttaa. Geicon tuottamien videoiden hienous piileekin siinä, että mainosten katselua ei malta jättää viiteen sekuntiin, vaan tekee mieli nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu. Testaa vaikka itse, maltatko jättää katsomisen 5 sekuntiin?

Pian myyntiin tulevan Samsung Galaxy S6 -puhelimen esittelyvideo edustaa hyvin perinteistä elektroniikkaesittelyjen linjaa. Videolla esitellään uutuuttaan kiiltävää puhelinta kaikista kulmista ja taustalla soi rauhallinen instrumentaalimusiikki. Aika tylsää, voisi sanoa. Silti video on kerännyt YouTubessa maaliskuun aikana 30 miljoonaa katselukertaa.

Uudessa Connect-kampanjassaan Durex pilailee some-riippuvaisten pariskuntien kustannuksella kertomalla, että se on kehittänyt uuden tavan käyttää älypuhelinta makuuhuoneen puolella. Durexin kehittämä ratkaisu yllättää yksinkertaisuudellaan ja ilmiselvyydellään. Tavallisiin ihmisiin kohdistuvat hauskat huijaukset kiinnostavat netin käyttäjiä: Durexin video keräsi YouTubessa 21 miljoonaa katselukertaa alle viikossa.

Lentoyhtiöiden markkinointiviestintä toistaa usein itseään: esitellään koneita, hymyileviä lentoemäntiä ja mukavia penkkejä. Air Francen uusi videokampanja on poikkeus. Kaunis ja unenomainen video tapahtuu ylisuuressa, hauskasti stailatussa lentokoneessa, jossa jalkatila ei ole ongelma. Katsojan eteen tuodaan ballerinoja, Tour de France, muotikuvaukset, leivoksia ja vaikka mitä ranskalaista. Mainosvideon toteuttaneen BETC-mainostoimiston mukaan haaste oli löytää oikea tasapaino ranskalaisen hengen ja lentoyhtiöiden imagoon kuuluvan tarkkuuden ja kurin välillä.

Amerikkalaisen Ad Councilin kamppanja muistuttaa, että meillä kaikilla on ennakkoluuloja, vaikka emme niitä tunnistaisikaan. Ad Council pystytti röntgennäytön Santa Monicaan ja pyysi tavallisia ihmisiä tanssahtelemaan ja halailemaan screenin takana. Ihmiset olivat erilaisia sukupuoleltaan, seksuaaliselta suuntautumiseltaan, uskonnoltaan ja fyysisisltä ominaisuuksiltaan. Yleisö näki ihmiset alkuksi luurankoina. Kamera tallensi yleisön reaktioita, kun ihmiset astuivat esiin näytön takaa. Luurankoina kaikki näyttivät samalta,näytön takaa esiin tultuaan erilaisilta. Tunteisiin vetoava ja yllättävä videon tarkoitus on pistää katsoja miettimään omia ennakkoluulojan.

Comments are closed.