Miksi kukaan ei katso yritysvideotasi ja kuinka korjata asia?

Meiltäkin kysytään joskus miten videosta tehdään viraali-ilmiö. Vastaus on: ei mitenkään. Et voi itse päättää, että videosi menee viraaliksi. Päätöksen tekee yleisö. Jos tavoitteesi on, että seuraavasta videostasi tulee viraali-ilmiö, tulee sen tehdä yksi asia: herättää voimakkaita tunteita. Paino sanalla “voimakkaita”. Jos videosi saa katsojan naurahtamaan tai tuntemaan lievää inspiroitumista, hän tuskin klikkaa jako-nappulaa.

Jotta jakokynnys ylittyy, on sisällön oltava ällistyttävää. Ällistyttävän hauskaa, häiritsevää, innostavaa, loukkaavaa. Olipa sitten kyseessä mikä tahansa tunne, tulee sen iskeä kovaa. Jos onnistut herättämään katsojissa voimakkaana yhdenkin edellä mainituista tunteista, video voi alkaa levitä. Avain viraali-ilmiöön on, että videotasi jakavat muutkin kuin tuttusi. Kun jaat sisältöäsi, se tavoittaa aina kelpo määrän yleisöä, jolla on jokin kytkös yritykseesi. Näitä ovat esimerkiksi brändisi fanit Facebookissa ja seuraajasi Twitterissä sekä tuttusi, ystäväsi ja perheesi. Näistä tietty määrä jakaa aina sisältöäsi, olipa se mitä tahansa. He tuntevat sinut ja tietävät, että olet hyvä tyyppi, joten he “tykkäävät” kaikesta sisällöstäsi.

Heidän kauttaan voit helposti saada sisältösi seuraavan yleisöryhmän tietoisuuteen. Tämä seuraava yleisöryhmä koostuu oman yleisösi yleisöstä. Se, että saat tämän ryhmän jakamaan sisältöäsi onkin jo haastavampaa. Tällä toisella ryhmällä on vähän tai ei ollenkaan kytköksiä brändiisi. He jakavat sisältöäsi täysin sisällön itsensä perusteella. Kun tämä yleisö alkaa jakaa sisältöäsi, tiedät, että sisältösi on keskivertoa parempaa. Viime aikojen suosituimpia brändättyjä viraalivideoita yhdistää se, että niitä katsoessaan ei heti huomaa katsovansa yrityksen mainosta. Ihmiset eivät jaa mainoksia, he jakavat tunteita.

Comments are closed.