Videostrategia

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä videota. Mutta oikea tapa aloittaa videoiden tuotanto on laatia videostrategia.

g-slash

Videostrategia on työkalusi kun haluat tehdä tuloksellista videoviestintää ja suunnitella sisältöjäsi yhtä klippiä pitkäjänteisemmin. Toimiva videostrategia perustuu organisaation kokonaisstrategiaan ja tavoitteisiin. Siinä määritellään videoviestinnän tavoitteet, kohderyhmät, kanavat ja jakelu sekä tulosten mittaaminen. Videostrategia auttaa tuottamaan oikeanlaista sisältöä ja muuttamaan videoidesi katsojat tyytyväisiksi asiakkaiksi.

01-videostrategia

Videostrategian elementit

Tarkoitus ja tavoitteet

Mieti, miksi teet videoviestintää. Määrittele tavoitteet videoillesi. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi myynnin lisääminen, brändisi tunnettuuden kasvattaminen, tuotteen myyminen, asiakkaidesi kouluttaminen tai alasi ajatusjohtajan roolin kehittäminen. Videoidesi tarkoitus ja tavoitteet ohjaavat muun muassa videoiden sisällön tuotantoa ja jakelukanavien valintaa.

Kohderyhmä

Kenelle teet videoita? Kuten videoviestinnän tarkoitus ja tavoitteet, kohderyhmä määrittelee videoidesi sisältöä, tyyliä, sävyä ja jakelua. Ymmärtääkö kohderyhmäsi alasi termejä? Kiinnostaako kohderyhmääsi faktat ja luvut vai näkemykset ja pohdinnat? Entä yksityiskohdat vai kokonaisuus? Videostrategiaa varten selvitetään mihin ongelmiin kohderyhmäsi kaipaa ratkaisuja ja minkälaista tietoa he etsivät.

Kanavat ja jakelu

Suurin osa videoista jaetaan YouTuben kautta. YouTube näkyvyys on arvokasta brändisi tunnettuuden rakentamisessa. Tärkempää kuitenkin on, että videoiden kautta kohderyhmäsi löytää verkkosivuillesi, blogiisi ja sosiaalisen median tileillesi, eli omiin brändättyihin kanaviisi. On tärkeää selvittää missä kanavissa kohderyhmäsi ovat ja miten saat ohjattua heidät sisältöjesi äärelle omiin kanaviisi. Huomioi myös sisällön optimointi eri kanaviin ja laitteisiin.

Ostoprosessi

Sisällöllä on merkittävä rooli markkinoinnin kaikissa vaiheissa, aina tunnettuuden lisäämisestä siihen kun liideistä tulee asiakkaita. Määrittelemällä tuotteidesi tai palvelujesi ostoprosessin varmistat, että tuotat videosisältöä prosessin kaikkiin vaiheisiin ja lisäät näin oston todennäköisyyttä.

Analytiikka

Mittaamalla ja analysoimalla videoviestintäsi tuloksia saat arvokasta, dataa joka auttaa varmistamaan, että tuotat oikeanlaista sisältöä. Valitsemalla oikeat mittarit saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

– Mikä on videoiden määrän vaikutus verkkosivujemme kokonaisaktiivisuuteen?
– Minkälainen sisältö sitouttaa katsojat parhaiten?
– Miten yleisö löytää videomme? Hakukoneiden, sosiaalisen median kanavien vai verkkosivujemme kautta?
– Miten tavoitamme katsojat eri laitteilla ja alustoilla? Miten katsojien aktiivisuus eroaa laitteesta ja alustasta riippuen?

Älä tee videota vain videon itsensä vuoksi. Älä yritä luoda sisältöä vain sen takia, että sinulla olisi sisältöä. Kaikella pitää olla tarkoitus.

Tavataan!

Sovitaan palaveri ja ryhdytään viemään videoviestintääsi tavoitteelliseen suuntaan aloittamalla videostrategian suunnittelu. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä viereinen lomake ja otamme sinuun yhteyttä.