Haastatteluvideo

Vaikka haastatteluvideo voi vaikuttaa yksinkertaiselta toteuttaa, vaatii kiinnostavan haastattelun toteuttaminen hieman työtä.

y-slash

Haastattelu on yksi tehokkaimmista videomuotoisen tarinankerronnan keinoista. Haastatteluvideot ovat arvokasta sisältöä ja ne tarjoavat haluamasi tiedon journalistisella tyylillä.

Haastatteluvideoissa huomioitavaa

Kysymysten muotoilu

Jotta haastatteluvideosta saadaan tuotettua mahdollisimman informatiivinen, kiinnostava ja tiivis kokonaisuus, on kysymysten muotoilu tärkeässä roolissa.

Kameroiden ja valaistuksen määrä ja käyttö

Haastatteluvideon pääosassa on haastateltava ihminen. Useammalla kameralla saadaan kiinnostavia kuvakulmia haastateltavasta ja katsojan mielenkiinto pysyy paremmin yllä. Haastateltava ja haastattelutila on valaistava oikein, jotta lopullinen video on miellyttävät katsoa.

Haastattelun ympäristö ja tausta

Haastattelun ympäristö on hyvä miettiä tarkkaan ja haastattelun teemaan sopivaksi, koska ympäristökin kertoo omaa tarinaansa. Valittu ympäristö vaikuttaa myös käytettävien kameroiden, mikrofonien ja valaistuksen valintaan.

Haastateltavan saaminen näyttämään hyvältä

Ammattimaisella valojen ja varjojen sekä kameran käytöllä kuka tahansa saadaan näyttämään hyvältä kameran edessä.

Hyvä editointi

Kaiken edellämainitun lisäksi onnistuneen haastatteluvideon taustalla on hyvä editointi. Ammattitaitoinen editoija poimii kaikesta kuvatusta materiaalista olennaisimman lopulliseen videoon, saa haastateltavasta esiin parhaat puolet ja tietää keinot katsojan mielenkiinnon ylläpitämiseen.

Tavataan!

Kaipaatko apua haastatteluvideoiden tekemiseen? Autamme mielellämme. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä viereinen lomake ja otamme sinuun yhteyttä.


 

Tutustu myös muihin tuotantovaihtoehtoihimme: