Tubettajat

Tubettajayhteistyöllä tavoitat kohderyhmät heidän omissa kanavissaan.

c2-slash

Oletko kuullut, että kaikki nuoret fanittavat tubettajia tai vlogaajia? Se ei ole kovin kaukana totuudesta. Olisiko jo aika kokeilla yhteistyötä oman tuotteen tai palvelun kanssa?

Tubettajat

Sopiva kumppani

Mistä lähteä liikkeelle tubettaja-yhteistyössä? Hyvä ajatus on tutustua kenttään. Katso millaista sisältöä kaikkein suosituimmat tubettajat tekevät. Tustustu mitä eri tyylilajeja löytyy ja mikä niistä voisi olla lähimpänä omaa tuotetta tai välitettävää viestiä. Hyvä paikka lähteä liikkeelle, on mennä osoitteeseen vlogit.fi. Sivusto listaa ja mittaa suosituimpia suomalaisia vlogaajia. Listalta löytyy useita satoja kanavia, aina muutaman sadan tilaajan kanavista useiden satojentuhansien tilaajien kanaviin. Välttämättä se kaikkein tilatuin ja seuratuin kanava ei ole oikea vastaus tarpeeseenne, vaan yhteistyötä voi kokeilla vaikkapa muutaman kymmenentuhannen tilaajan kanavan kanssa. Kanavia voi niputtaa mukaan vaikka useampia, jolloin saadaan jo hyvää testikenttää ja nähdään millaisia vaikutuksia yhteistyöllä voi olla.

Kenet haluan tavoittaa?

Suomalaisten tubettajien kautta tavoitat pääasiassa ikäryhmältään alle 30-vuotiaita suomalaisia. Tuo ikäraja nousee kokoajan, samaa tahtia kun tubettajat ja heitä seuraamaan tottunut sukupolvi vanhenee. Toki mukana on myös jonkin verran vanhempaa väkeä, mutta suositut yli 30-vuotiaat tubettajat ovat vielä harvassa. Mikäli tavoitteissa on saada viesti perille ennen kaikkea nuorille, tubettaja-yhteistyö voi olla oikea ratkaisu.

Millaista sisältöä tubettaja voi tarjota?

Tubettajat ovat tehneet jo jonkin aikaa hedelmällistä yhteistyötä mainostajien kanssa. Yhteistyökumppani voi olla esimerkiksi yritys, järjestö tai virasto. Olennaista on halutun viestin välittäminen. Viime vuosilta muutamia kiinnostavia yhteistyökuvioita ovat olleet mm. Tuplan ja Tupla Energy Companyn (ZoneVD, Herbalisti, Mmiisas, Eetzi Productions ja StuntFreaksTeam) yhteinen haaste, jossa jokainen jäsen on pääsi tekemään jotain ennennäkemätöntä Tuplan kanssa. Toinen kiinnostava kokonaisuus on Xboxin “Faija haluu pelaa boksii” -yhteistyö, jossa Lakko ja Jaska Saariluoma pelaavat uusia Xbox-pelejä. Ideana on, että Saariluoma on peleissä kokematon ja Lakko opastaa häntä. Luvassa on paljon koomisia tilanteita. Järjestöpuolelta esimerkkinä voisi olla vaikkapa Hätäkeskuksen ja Herbalistin yhteistyö hätänumeron käytöstä nimellä “Tapaturma-altis lapsi“. Kevyesti liikkeelle kokonaisen sarjan sijaan pääsee pelkällä tuotesijoittelulla yksittäisessä videossa.

Kuinka lähteä liikkeelle?

Yksi tapa liikkeelle lähdössä on ottaa meihin yhteyttä, sopia tapaaminen ja keskustella vaihtoehdoista. Toinen vaihtoehto voisi olla suora yhteydenotto haluamaasi tubettajaan yksityisviestillä esimerkiksi Facebookin tai Instagramin kautta. Kolmas keino on valita yhteistyökumppaniksi jokin tubettaja-verkostoista, kuten Troot, Splay One tai United Screens ja lähteä sitä kautta hakemaan sopivaa ratkaisua.

Lopputulokset ja mittaaminen

Videot voidaan sijoittaa joko tubettajan omaan kanavaa, jolloin lopputulos on tietysti eniten tubettajan itsensä näköinen. Tubettaja voi myös ottaa tietyn brändin oman kanavan viikoksi haltuun ja pyrkiä tätä kautta houkuttelemaan kanavalle enemmän tilaajia. Yrityksen tai yhteisön yksittäisellä videolla esiintyminen on myös mahdollista ja tietysti erilaisissa tapahtumissa näyttäytyminen. Kannattaa myös huomioida, että monet tubettajat eivät ole enää pelkkiä tubettajia, vaan enemmänkin somevaikuttajia tai somejulkkiksia. Heillä on hallussaan useat eri kanavat, kuten Instagram, Snapchat ja Facebook. Lisäksi osalla saattaa olla taustalla näyttäytymisiä tv:n puolella, tai vaikka oma tv-ohjelma. He ovat tämän päivän rokkitähtiä, joiden sanomisilla ja tekemisillä on suuri merkitys heidän seuraajilleen. Tulosten mittaamisen kannalta on tärkeää asettaa tavoitteet, jotka ovat muutakin kuin pelkkiä videoiden katsomiskertoja. Oikeaan osuessaan kampanja voi näkyä myyntiluvuissa, brändin tunnettuuden kasvussa ja vaikkapa brändin Instagram-seuraajien määrän kasvuna.

Ole ajassa kiinni ja tee sisältöä, joka kiinnostaa!

Tubettajatkaan eivät ole taikureita, mutta heillä on siihen suuntaan lahjoja. Kannattaa siis luottaa valitun tai valittujen tubettajien kykyyn puhutella omaa kohderyhmäänsä. Älä tarjoa suoraan päälle liimattua viestiä, vaan anna talentille vapauksia. Silloin sisällöstä tulee aitoa ja se myös todennäköisemmin saavuttaa yhteistyölle asetetut tavoitteet.

Tavataan!

Kaipaatko apua tubettaja-yhteistyöhön? Autamme mielellämme. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä viereinen lomake ja otamme sinuun yhteyttä.