Kuinka laatia videolle hyvä käsikirjoitus?

Hyvän käsikirjoituksen takana on:

..ainutlaatuinen idea
Kiinnostus herää ennennäkemättömästä sisällöstä. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että videon sisältö ja toteutustapa herättää tunteita katsojassa – oli se sitten tehty huumorin tai tuhdin faktan pohjalta. Kukaan ei innostu jostakin mikä on nähty monia kertoja ennenkin. Persoonallinen, samastuttava ja rehellinen aihe on aina paras vaihtoehto.

..ytimekäs tiivistelmä
Vaikka tuntuisi siltä, että tiivistelmä ei ole kovin oleellinen osa tuotantoa, on se kätevä tapa tiivistää ideoita ja ajatuksia. Tiivistelmän ei tarvitse olla tyylitelty ja muodoltaan yhtä tarkka kuin käsikirjoituksen, eikä siinä ole muuta kuin vastaukset tärkeimpiin kysymyksiin. Tarvittaessa siihen voi aina palata ja täten muistuttaa itseään mistä kaikki sai alkunsa.

..realistinen tavoite
Itseltään kannattaa kysyä mitä haluaa valmiin videon saavuttavan. Useimmiten kyse on näkyvyyden saamisesta ja tuotteensa tai palvelunsa myynnin lisäämisestä. Videolla tavoitetaan entistä enemmän uusia asiakkaita. Kannattaa aina muistaa että asiakkaasi menestys on myös sinun menestyksesi. Videon näkevät henkilöt voivat olla tulevia asiakkaitasi.

..huolellinen toteutus
Mikään deadline ei saisi vaikuttaa työn laatuun. Käsikirjoitus kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä, mutta sisältäen kaiken merkityksellisen. Ihanteellisesti käsikirjoituksesi on niin perusteellinen, että kuka tahansa voisi käyttää ja ymmärtää sitä. Selkeä ja huolella tehty käsikirjoitus pitää asiat järjestyksessä, sekä säästää aikaa myös myöhemmässä vaiheessa.

..yksinkertaisuus
Yksinkertaisuus maan perii, vai miten se meni. Näyttävää ja komeaa sisältöä on mahdollista tehdä myös pitämällä käsikirjoitus yksinkertaisena – ehkä jopa helpompaa. Yksinkertaisuus kannattaa säilyttää taka-ajatuksena koko tuotannon läpi. Sen lisäksi, että se on joskus se helpompi vaihtoehto, se on usein myös tyylikkäämpi. Mieti voiko käsikirjoituksesta poistaa jotakin turhaa.

Jos haluat syventyä videoiden käsikirjoittamiseen, lue lisää klikkaamalla tästä.

Comments are closed.